Betaler vi virkelig tre ganger mer for hver Rafale-jet

canada goose outlet Politiske partier er opptatt med å score politisk poeng ved hjelp av denne avtalen. Tweaked figurer og valgt del av sannheten blir brukt til politiske gevinster. Oppositionspartiet har forsøkt å slå Rafale-avtale til en vannloo for regjeringspartiet en gjentagelse av Bofors-svindel som sank Rajiv Gandhi Govt i slutten av 1980-tallet. canada goose outlet

La oss prøve å forstå hva som skjedde i denne avtalen i enkle ord.

canada goose trillium Hvorfor 36 Rafales i stedet for 126 I 2007 utstedte forsvarsdepartementet (MoD) et tilbud om å kjøpe 126 Medium Multi Role Combat Aircraft (MMRCA anskaffelsesprogram). IAF testet 6 fighters over 600 parametere på havnivå, høy høyde, ekstremt varme og kalde vær og til slutt kortliste Rafale og Eurofighter Typoon. I 2012 ble Dassault Aviation of France deklarert som L1-budgiver og forhandlinger startet. GoI (UPA og NDA begge) kunne ikke finne en avtale med Dassault på grunn av tre hovedårsaker Kostnadsstart 2007, begynte media å rapportere at den totale kostnaden for MMRCA, moren til alle avtalene ville være 10 milliarder dollar. I 2013 gikk det opp til 15 milliarder dollar, og i 2014 begynte det å berøre forbausende 30 milliarder dollar. Det måtte fordi den opprinnelige sitert tall på 10 milliarder dollar ikke hadde grunnlag, og MMRCA var det første anskaffelsesprogrammet som inkluderte hele livscykluskostnaden for flyet fra anskaffelsen til nedleggelsen omtrent 40 år senere. I 2014 var det ikke den samme Rafale i 2007, det hadde indiske spesifikke forbedringer og oppgradert radar (Rafale fløy først med AESA radar i oktober 2012 og RBE2 AESA radaren ble integrert med Rafale i 2013). canada goose trillium

canada goose herre Hvis oppkjøpt, ville totalprisen på 126 Rafales (inkludert total livssykluskostnad) ha stødt på IAFs budsjett i årevis, kan være et tiår med tanke på inflasjonen og fallende rupee (Euro ble styrket med nesten 13% siden august 2016). Dette ville ha alvorlig påvirket IAFs moderniseringsstasjon. canada goose herre

canada goose Et ekstra surt punkt var at kostnaden for Rafale laget av HCL. Det ville vært mye mer enn den som ble produsert av Dassault i Frankrike. Delvis var denne prisen forståelig, ettersom HAL hadde investert i forsamlingslinjen, trening av mannekraften, engasjerende leverandører osv., Men mannenes timer sitert av HAL for å produsere en Rafale var tre ganger mer enn man-timer sitert av Dassault. Verken MoD eller IAF kunne ikke overse økningen i produksjonskostnaden. canada goose

Garanti Et av kravene til MMRCA var høy servicevennlighet av flyet Canada (Serviceability er antall AC tilgjengelig for operasjoner til enhver tid. Su 30MKI har en rekordbarhet på bare 50 60%. Tid, ut av 240 odde Sukhois, bare 130 140 er tilgjengelige for operasjoner, hvile er under vedlikehold). Dassault tilbudt 75% serviceability for Rafale. Å være en veldig dyr plattform, ønsket GoI Dassault å være det eneste ansvarspunktet for hele Rafale-flåten. Dasaault nektet og var villig til å gi garanti for 18 Rafales laget i Frankrike, men var ikke for 108 Rafales som skulle gjøres i India av HAL. Det var ganske logisk da Dassault ville ha ingen eller mindre tilgang eller Kvalitetskontroll over planene laget av HCL. Og HAL var heller ikke villig til å tilby garantien heller.

ToT (dette vil bli dekket i neste del av denne oppskrivningen)

Frem til 2015 prøvde både MoD og Dassault vanskelig å finne en mellomvei, men uten lykke og skraping ville hele avtalen ha betydd tapet på minst 2 3 år som IAF ikke hadde råd til. Det var allerede ned til omtrent 35 skvadroner, klar til å fange ut ytterligere 7 skvadroner av Mig21 og Mig 27 innen 2025 (bringe styrken til 28 skvadroner), hadde ingenting i røret, bortsett fra de siste tre skvadronene av Su 30MKI Canada Goose Shop UK (til bli levert innen 2020) og et ukjent antall LCA Tejas. IAF prøvde selv å skaffe brukte Mirages fra Qatar og brukt Mig 29s fra Russland for å gjøre opp den svindlende numeriske styrken. Mirages avtale gikk av da Qatar ba for mye penger og vi jobber fortsatt med russerne for å få Mig 29s.

Ingen Rafale ville ha konvertert en dårlig situasjon til en Canada Goose Kensington Parka UK.

canada goose jakke herre På den annen side, før PM Modi s France besøkte i 2016, hadde Drealult satt sin full diplomatiske vekt for å sikre avtalen. Dassault kunne til og med bare sikre to små bestillinger fra Egypt (24 fly) og Qatar (24 fly, Qatar hadde en følge på rekkefølge av 12 fly i 2017). Og listen over Dassaults mislykkede forsøk var lenge Brasil, Singapore, Libya, article source https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge Kuwait, Sveits, Sør-Korea etc. Det franske luftvåpenet hadde allerede redusert sin rekkefølgen av Rafale. Sikre en bestilling fra en tøff og anerkjent kunde som IAF ville ha gitt et løft til Rafales internasjonale image som et kostbart, men et veldig kraftig kampfly. canada goose jakke herre

canada goose salg Signing canada goose outlet salg en avtale for 36 fly var et godt trekk da disse to skvadroner vil gi gode teknologiske vurderinger hopp i våpen og elektronisk krigføring feltet. Men bare 36 fly ville bli et smertepunkt for IAF i det lange løp. For å kunne utnytte Rafale-plattformens fulde potensial og investerte penger må vi ha minst 5 6 skvadroner hvis vi ikke vil at Rafale skal bli en av grunnene til IAFs logistiske mareritt. canada goose salg

canada goose jakke Hvorfor tre ganger den forhandlede kostnaden: Som forklart ovenfor, kunne UPA-regjeringen aldri fullføre sluttprisen. Men medierapporter skyrocketed den totale prisen på avtalen fra 10 milliarder dollar til 30 milliarder dollar i 2014. Ved å gå gjennom disse rapportene ville pris per enhet (ppu) ha vært 210 millioner. canada goose jakke

canada goose jakker dame La oss se hva som endelig skjedde. canada goose jakker dame

Opposisjonsselskapet kaller i dag den nåværende regjeringen for å ha økt Rafales pris per enhet (PPU) fra UPA forhandlet om Rs 590 Crore til Rs. 1670 Crore. Selv om de aldri ga grunnlaget for UPA ferdigstillede Rs 590 Crore.

canada goose victoria For å forstå om nåværende avtale har skje på skattebetalers lomme, må vi se (i) hvilket beløp India har avtalt å betale og hva vi får fra Dassault (ii) hvilke andre kunder (Egypt og Qatar) har betalt. canada goose victoria

canada goose jakke dame For god analyse må kostnaden bli diskutert i EURO og ikke Rupee som har avskrevet 13% siden avtalen ble signert. canada goose jakke dame

canada goose norge 36 Rafale ville koste oss rundt 7,8 milliarder kroner. GoI har ikke offisielt avslørt tallene, men etter å ha signert Rafale-avtalen, en senior politisk leder av den herskende alliansen, holdt NDA av rekordmøtet med flere journalister. På analysere avtaler truffet av andre kunder av Rafale, viser tallene som vises utenfor posten briefing å være autentisk. canada goose norge

Journalister ble informert om at IAF vil få 28 enkeltsetefightere (ca 91,07 millioner stykker) og 8 tvillingseterfightere (ca. 94 millioner stykker). Totalt bare 36 Rafales (uten våpen, Indian Specific Enhancement, livssykluskostnad etc.) ville koste 3,3 milliarder kroner.

India Spesifikke Enhancement (kreves av IAF) ville koste IAF 1,7 milliarder. IAF vil betale 1,8 milliarder kroner for reservedeler og motorer, 700 millioner for våpen og 350 millioner for ytelsesbasert logistikk, noe som vil sikre at 75% av Rafale-flåten forblir operativt tilgjengelig. Alle disse legger opp for å gjøre de resterende 4,5 Bn.

Dette er oppbrytningen av komplett 7,87 (3,3 + 4,5) Bn-avtale 218 PPU. Spørsmålet gjenstår fortsatt dersom NDA betalte mer enn UPA-forhandlet avtalen?

Svaret kan bli funnet hvis vi kommer til å se lignende UPA-forhandlet avtale. Etter tilgjengelig informasjon kunne UPA aldri fullføre forhandlingene. Hverken de produserer noen detaljer om den angivelig fullførte prisen på Rs 590 Crore et stykke.

Men hvis vi sammenligner vår avtale med Egypt eller Qatar, kan vi få noe svar. I 2015 inngikk Egypt en avtale med Frankrike for 5,2 milliarder kroner for 24 Rafales, 1 FREMM krigsskip (en Frigate) og våpen (en rekke kort / medium rekkevidde missiler). Med ingen 75% Servicebility-forsikring, Spesielle Forbedringer, TOT eller Offset-klausul, kjøpte Egypt Rafale på 210 millioner fly. Qatar bestilte 24 Rafales for 6,3 Bn, men med omfattende våpen, trening (inkludert trening av 26 piloter og 100 teknikere) og vedlikeholdsprogram. Qatar betalte 262 millioner stykker uten spesielle forbedringer, TOT eller Offset-klausul. India betalte derimot 218 millioner for hver Rafale med 50% Offset, ikke TOT, men med India-spesifikke forbedringer. Disse forbedringene inkluderer integrering av indisk og israelsk utstyr, og som Vishnu Som forklarte at India-spesifikke oppgraderinger inkluderer en Low-band-jammer, et tauetrekkdekkingssystem, ekstra moduser og større oppløsning i hovedradaren og FrontSector Optronics System of jet.

Disse gjør indiske Rafales teknologisk overlegne til Rafales i fransk luftvåpen. Hadde vi plassert canada goose outlet, Las Vegas en ordre uten spesiell forbedring som Canada eller Qatar, Totale kostnader for avtalen ville ha vært 6 Bn og vi ville ha fått Rafale på ca 171 millioner stykker, mye billigere enn Egypt eller Qatar.

canada goose dame Følgende tabell vil gjøre det enkelt å konkludere hvem som fikk det bedre tilbudet. canada goose dame

Ingen overføring av teknologi: Overføring av teknologi til en vanlig statsborger, dette begrepet gir et inntrykk av at selgerlandet vil overføre teknologien til klientlandet. I dette tilfellet vil Frankrike overføre teknologien til Rafale-fly (med delsystemer, motor, radar, våpen osv.) Til India. Dette er en misforståelse av dette begrepet. Ingen land, som har utviklet et toppmoderne toppmoderne fly gjennom mange års forskning og etter å ha brukt milliarder dollar, ville overføre teknologien til kunden for en brøkdel av penger.

canada goose victoria parka Fransk regjering informerte det franske parlamentet om at totalprisen til Rafale-programmet var ca. 46 milliarder kroner. Det involverte R kostnaden og kostnaden for de 286 flyene for franske styrker. Mer enn halvparten av 46 milliarder kroner ble brukt til å utvikle fighteren. Hvorfor ville fransk overføre det til noe land for bare 7,87 bn? I Rafale-avtalen gikk ToT av bordet i det øyeblikket vi bestemte oss for å skaffe 36 Rafales i flyveveien fra Frankrike. canada goose victoria parka

Faktum er at ingen OEM gjør TOT av sine hovedkomponenter som radar, motor, avionikk, våpen, sensorer osv. Hadde det skjedd, hadde vi blitt selvtillithengige i Fighter Aircraft-feltet da HAL begynte å montere Mig 21s i 1960 eller Su 30MKIs tidlig på 2000-tallet.

HAL har produsert fly for de siste 60 årene, men kunne dessverre ikke få endelig driftsklarering (FOC) for Tejas til nå. Den fløy første gang den 4. januar 2001 og oppnådde den første operasjonelle klaring (IOC) 10. januar 2011, og HAL sliter fortsatt med FOC. IAF Inducted Tejas med IOC-standard i No. 45 Squadron 1. juli 2016. No. 45 Squadron ble gitt bare 4 Tejas og HAL lovet å levere 8 Tejas fighters innen et år, men det kunne ikke gjøre det selv om 2 år! Så mye for opplevelsen den har fått i de siste 60 årene.

canada goose jakker herre Overraskende var det ikke noe slikt gråskryt der da vi konkluderte med en slik regjering til statslige avtaler tidligere med USA for fly som C17, C130, P8 etc. Fordi HAL og regjeringen begge visste at det ikke ville være ToT eller lisensproduksjon for en slik lite antall fly canada goose jakker herre.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *